Nieuws

Nieuwe Speellijst Nachtcafe

12 juni 2024

Vanaf heden vindt u de nieuwe speellijst 2024/2025 van het door pers en publiek bejubelde  theaterprogramma Nachtcafe onder de rubriek Speellijst van deze site.

Vier sterren voor Nachtcafé in De Volkskrant

21 mei 2024

In zijn heerlijke ‘Nachtcafé’ neemt Alex Roeka melancholisch het leven door.
Zo'n nachtcafé is de perfecte setting voor Alex Roeka, die met zijn donkere stem de rafelranden van de samenleving bezingt.
Joris Henquet 20 mei 2024, 17:13
Zanger Alex Roeka neemt ons mee naar een nachtcafé, waar tot in de late uurtjes wordt gedronken. Je stuit er op markante figuren met boeventronies die je overdag niet ziet. Zo’n nachtcafé is de perfecte setting voor Roeka, de 79-jarige Brabantse zanger met de donkere stem, melancholische kijk op het bestaan en een scherp oog voor de rafelranden van de samenleving.
Als singer-songwriter heeft Roeka de gave om een sombere boodschap om te smeden tot iets moois. Het geweldige lied En wat doe jij? bevat een opsomming van al het onheil dat de mensheid te wachten staat: ‘Ze zeggen dat de vloed gaat komen / Dat alles hier wordt weggevaagd.’ Of: ‘Ze zeggen dat er plagen komen / Van oorlog, ziektes en vergif’. Door Roeka’s bezielde zang en de stuwende gitaarmuziek van multi-instrumentalist Reyer Zwart en drummer Jeroen Kleijn, heeft dit lied toch een verkwikkende werking.
Nachtcafé is in feite een best of-voorstelling, maar dan wel met de beste liedjes uit Roeka’s late fase, die vanaf 2010. Tussendoor vertelt Roeka met onderkoelde humor over zijn ontmoeting in het nachtcafé met een zekere Jaap en diens vriendenkring. Ze nemen het leven door en dienen bij Roeka verzoeknummers in.
Het levert een heerlijk, vlot opgebouwd theaterconcert op. Roeka rijgt de parels aan elkaar, van liedjes over liefde en vriendschap tot aan maatschappelijk geëngageerd werk, waaronder De Polen en De gouden rattenval.
Roeka blijkt op zijn 79ste energiek en goed bij stem. Er is ruimte gemaakt voor meerdere toegiften, zoals een krachtig slotlied met een tekstregel die je bijblijft: ‘Laat mij nog één keer schreeuwen voordat ik achterover val in de modder van mijn graf’.
Nachtcafé
Theater
Door Alex Roeka en muzikanten Reyer Zwart en Jeroen Kleijn.
19/5, Theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Op tournee, ook volgend seizoen.

Nachtcafé

6 januari 2024

Vanaf vandaag is Nachtcafé via deze site te bestellen. Er zijn twee versies, te weten de dubbel-elpee (vinyl) en de dubbel-cd. Beide bevatten 23 nummers, het beste uit de Excelsiorjaren. Zie Winkel.

Interview bij Broese in Utrecht

5 december 2023

Aanstaande zaterdag, 10 december, zal in boek- en platenhandel Broese in Utrecht

Jeroen Wielaert mij interviewen ter gelegenheid van de release van NACHTCAFÉ,

dubbel-elpee en dubbel-cd. Ik ga uiteraard ook een paar liedjes zingen. Aanvang 13.00 uur.

U kunt zich aanmelden op klantenservice@broese.nl

En zonder aanmelding bent u ook welkom.

Releasedatum Nachtcafé

12 november 2023

Profielfoto van alex_roeka

 

Nu is ook de exacte releasedatum van NACHTCAFÉ bekend. Het wordt 1 DECEMBER. Voor de dubbel-elpee en de dubbel-cd. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik kijk ernaar uit.

Lees meer

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw emailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief: