Nieuws

Nachtcafé

6 januari 2024

Vanaf vandaag is Nachtcafé via deze site te bestellen. Er zijn twee versies, te weten de dubbel-elpee (vinyl) en de dubbel-cd. Beide bevatten 23 nummers, het beste uit de Excelsiorjaren. Zie Winkel.

Interview bij Broese in Utrecht

5 december 2023

Aanstaande zaterdag, 10 december, zal in boek- en platenhandel Broese in Utrecht

Jeroen Wielaert mij interviewen ter gelegenheid van de release van NACHTCAFÉ,

dubbel-elpee en dubbel-cd. Ik ga uiteraard ook een paar liedjes zingen. Aanvang 13.00 uur.

U kunt zich aanmelden op klantenservice@broese.nl

En zonder aanmelding bent u ook welkom.

Releasedatum Nachtcafé

12 november 2023

Profielfoto van alex_roeka

 

Nu is ook de exacte releasedatum van NACHTCAFÉ bekend. Het wordt 1 DECEMBER. Voor de dubbel-elpee en de dubbel-cd. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik kijk ernaar uit.

NACHTCAFÉ

7 november 2023
newsitem

Heugelijk nieuws. Vlak voor de feestdagen brengt Excelsior Recordings een verzamelalbum van mij uit, getiteld: Nachtcafé.
Dit is de eerste keer dat er werk van mij op een dubbel-elpee verschijnt.

Voor hen die hun draaitafel bij het oud vuil hebben gezet verschijnt het album ook als dubbel-cd.

Hierbij het persbericht:
In 2010 tekende Alex Roeka een contract bij Excelsior Recordings. Sindsdien nam hij voor dat label zes albums op, die algemeen beschouwd worden als behorend tot het beste dat de Nederlandstalige muziek heeft voortgebracht. De variëteit aan muzikale invalshoeken en zijn poëtische zeggingskracht worden door pers en publiek al jaren geroemd. Onderwerpen als onrust, levenshonger, gemis, protest en verlangen krijgen bij Roeka door de autobiografische insteek een extra lading, die uniek is in de wereld van het Nederlandstalige lied. Dat hij daarbij de donkere kanten van het leven en de liefde niet schuwt geeft zijn werk een prikkelende diepte en verfrissende reikwijdte. Onder de titel 'Nachtcafé' komt er nu een dubbel-elpee en dubbel-cd uit, waarop het beste van Alex Roeka uit de Excelsiorjaren is verzameld. Met nummers als 'Moeder', 'De Schommel Van De Liefde', 'De Polen', 'De Gouden Rattenval', 'De Vrouw Op De Trap' en vele andere mag deze verzameling gerust een monument worden genoemd, dat, zoals het cliché luidt, niet mag ontbreken in de platenkast van elk rechtgeaarde muziekliefhebber.

Dinsdag 7 november start de pre-order.

xlcr.nl/alexroeka-nachtcafe


 

 

NACHTCAFÉ Speellijst voorjaar 24

9 oktober 2023
newsitem

Terwijl het met een Poelifinario bekroonde programma NIEUWE DROMEN nog tot 23 december loopt, is de speellijst van het volgend programma NACHTCAFÉ, dat in januari van start gaat, inmiddels bekend. Klik op bijgaand venstertje en trek uw agenda.

Lees meer

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw emailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief: